Framme 

Vi klev av båten och tog en taxi till flygplatsen. Där fick vi vänta en halvtimme på uthyrningspersonen, som enligt egen uppgift blivit påkörd (såg helt intakt ut). Sen ytterligare en halvtimme på att han skulle lokalisera vårt rymdskepp, och sedan en bilstol (Tina avlägsnade spindelväv från den) och så kunde vi åka. 

I ungefär 500m till Ulemiste som är ett stort mall. Allt var frid och fröjd, solen sken och det var väldigt skönt. Vi går runt, köper pussel och sätter oss på Donken (stort eller litet “D”?). Plötsligt kommer en vakt av något slag och säger att vi måste flytta bilen genast. Vi fattar noll, Tina o Kristian förklarar att den står ute och inte i garaget. Vakten säger något om översvämning och går. Kristian går och kollar och det visar sig välla in och upp vatten utifrån och underifrån. 

Bottenplan på köpcentrumet är inom en timme helt vattentäckt. Regnet VRÄKER ner. När det lugnat sig börjar vi köra och tappar vår registreringsskylt när vi plöjer genom en halvmeter vatten. Bilar står still under viadukter och nästan en meter högt vatten. 

Dramatisk start, men vi kom väl fram till Rahuste vid 18 hugget. Bad, Aston fick äntligen hoppa i en pool igen och konstaterade besviket (vid upptagning ur den 29° varma poolen, helt sjukt!) att han tycker det är för kallt i det här landet och gillade Mallorca mer. 

Sen gick vi en sväng till havet, där Filip badade och räddade ett okänt antal maneter som blåst in i vassen. En dog också men det tar jag och Tina på oss. Filip är så modig! Ellie och Aston vågade iallafall klappa en manet. 

På återhörande! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s