Fantastisk dag

Ellies absolut favorit är Peppa Pig, eller “Peppa grisen” (släng in ett “r” innan a:et och det blir roligt) som hon säger.
Idag sig hon ett avsnitt där dom gick till biblioteket, och eftersom igår fylldes av annat tänkte jag rida på vågen och föreslog att vi skulle gå och titta på böcker. Nej, var svaret.
30 min senare ville hon “gå titta öke”.
När jag bad henne förklara sa hon
“Gå titta öke mamma. Ö-KE”
“Vad menar du Ellie?”
“Kom mamma, jag visa dig” sa hon och jag fick följa med in på hennes rum där hon drog fram en bok och sa “titta öke”.
Såklart.

Så vi gick dit och GIVETVIS öppnade det först 1 idag.
Istället gick vi till en superfin bokhandel, där Ellie körde vidare på “jag visa dig mamma”-spåret (och “du visa mig? Ellie också se!”, har varit mycket sånt hela dagen) och ville ha alla möjliga böcker som hon av random anledningar föll för.
Vi köpte till slut två hon inte alls ville ha. Eller jag köpte. Ellie hade bara 65cent och det får en inga böcker för!

Apropå pengar är hon väldigt duktig på att betala! Så när hon ska köpa något, tex glass, får hon pengar av mig – lägger upp glassen och räcker fram pengarna. Tar växeln och glassen och säger “thank you, bye bye!”

Alltså, vi har inte gjort så mycket idag.
Det avslöjas inte minst på detaljrikedomen i berättelsen om vår förmiddag.

Men det har varit en väldigt bra dag. Nästan så jag inte ville att Ellie skulle somna ifrån mig när hon klockan 20.10 sa att hon var trött.
Det är verkligen helt underbart att få vara med barnen. Jobbigt bitvis, då det känns som en trampar vatten och ligger konstant strax under vattenytan. Det går över så fort, och dom hinner knappt somna innan jag vill pussas med dom igen.

image

Bild från i måndags. Min fina kloka finurliga lilla Ellie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s