Söndag igen

Idag åkte vi ner på stan för att jaga upp skalplagg. Det är rätt ruggigt här och då lär skalplagg vara vägen att gå.
Vi misslyckades.

Men en helt sjuk grej hände! Eller ja, Ellie hände.
Jag står och kollar på jackor när Ellie säger “momo ha sån jacka” och PEKAR PÅ EN BLÅ QUILTAD JACKA. Min mamma, som Ellie inte ens träffat på över en månad, har en sån! Ja, inte exakt såklart (hennes är 13 år gammal och från när hon var över och hälsade på mig när jag var aupair), men konceptet är det samma.

Vill verkligen förtydliga att jag inte på något sätt tror att Ellie är “unik” (vilket hon ju är för oss givetvis men ni hajar vad jag menar) – jag är bara oerhört fascinerad av henne. Kommer ju aldrig bli samma med Aston! Eller det blir det kanske men på ett annat sätt. “Coolt, men sånna är dom”-sättet.
Sen är det säkert för att det känns som att hon nyss var en liten bebis som gör att jag blir så överraskad varje gång hon gör/säger något genomtänkt.

Tillbaka till idag;
Kristian hade ett möte så jag fick hänga själv halva eftermiddagen och kvällen.
Gick bra, frånsett när Ellie slog Aston i huvudet med en plastmugg.
Eller när hon puttade honom för att han tittade på hennes (läs MIN) iPad, samma iPad jag erbjudit henne 30sek tidigare för att Aston skulle få fortsätta kladda på “Ellies annan” (läs Kristians) iPad vilket var så befängd idé att hon började gråta.
Inte heller dög min iPad att titta på när hon åt middag eftersom “peppa grisen” bara går att se på “pappas ajpä”.
Mer vi behövt deala med idag; hon totalvägrar tvätta händerna efter att hon varit på toaletten. Börjar gråta “näe tatta hänne”. Vad fick henne att börja gråta under lunchen? Jo, då lät det såhär “ja tatta hänne!”.
Ellie.
Inte helt lätt att förstå, alla gånger.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s